Pravětínský domov dostal od našeho sdružení přístroj na vyšetřování krve

Vimperská oblastní charita může od čtvrtka 26. června 2014 zjišťovat nezbytné hodnoty krve, aniž by musela seniorům využívajících služeb Domova klidného stáří v Pravětíně odebírat krev ze žíly. Občanské sdružení Stanislavy Chumanové totiž právě včera předalo ředitelce oblastní charity přístroj CoaguChek XS v hodnotě 24.300 Kč. Tento přístroj pracuje pouze s použitím kapilární krve odebrané z konečku prstu.

"Přístroj nám umožní zjistit výsledek z krve okamžitě, nemusíme vzorek odesílat do laboratoře a šetří žíly našich pacientů, kterým je někdy obtížné odebírat krev," vysvětlila význam přístroje pro práci se seniory ředitelka Vimperské oblastní Charity Dana Marková.

pristroj.jpg

Tento dopis jsme dostali od Oblastní charity Vimperk:

Od čtvrtka 26. června 2014 může Oblastní charita Vimperk využívat v domově pro seniory v Pravětíně nový přístroj CoaguChek® XS v hodnotě 24 300,- Kč, který darovalo a slavnostně předalo Občanské sdružení Stanislavy Chumanové ve středu v ranních hodinách pracovníkům domova. Předností tohoto přístroje je to, že umožňuje velice šetrně odebrat krev pacientovi z konečku prstu a okamžitě stanovit čas srážlivosti krve pacienta, který pobírá léky na její ředění. Přístroj umožňuje zjistit výsledek z krve okamžitě, není potřeba vzorek odesílat do laboratoře, zároveň šetří žíly našich pacientů, kterým je někdy velmi obtížné odebrat krev. Díky tomuto přístroji stačí pouhé píchnutí do prstu. Oblastní charita Vimperk děkuje Občanskému sdružení Stanislavy Chumanové za darování tohoto velice potřebného přístroje, který výrazně zkvalitní poskytování zdravotní péče klientům Domu klidného stáří v Pravětíně.

predani-pristroje.jpg