Charitativní DISCOPLES 4. 5. 2012

Dne 4. 5. 2012 se uskutečnil u příležitosti nedožitých 60. narozenin paní Stanislavy Chumanové charitativní "discoples" v hotelu Zlatá Hvězda ve Vimperku.

Společně jsme se nejenom dobře pobavili, ale také jsme na této charitativní akci vybrali 20.962 Kč.  Velké díky patří především DJ Štěpánu Smutnému, Ivanu Müllerovi a Radku Chalupskému, kteří nás celý večer výborně bavili svým hudebním doprovodem.

discoples-kveten-2012-01.jpg

I tentokrát se našla velká skupina dárců, kteří podpořili OS Stanislavy Chumanové přímo věcnými dary plesu nebo příspěvky na vstupném. Díky patří všem těmto firmám a dárcům:

Elektro Vácha Buk * Kaleidoskop, s.r.o. – paní Kovaříková * Květinářství  Anička – manželé Růžičkovi * Optik Spiegl, s.r.o. * Kojenecké a dětské zboží – paní Cafourková * R+R – paní Podskalská * ADR Autodíly – pan Malík * Keramika Madlenka – paní Randáková * Koupelny Obselka – rodina Obselkova * Hračky, obuv, textil – paní Heřtová * Květiny – paní Hodinová * Fast Food Factory – pan Jančura * Čaj - káva – pan Simet * Veterinární ordinace MVDr. Janáskové * Železářství – manželé Krnákovi * Dárky U Kocoura – paní Pichlerová * VAVI, s.r.o. – pan Vávra ml. * Drogerie Pohan * Fire Data – pan Brabec * Hotel Zlatá Hvězda – manželé Kutilovi * Bytový textil – paní Tesařová * Cukrárna pod Zámkem – manželé Kůrkovi * Paní Vlasta Komrsková * Ing. Jaroslava Martanová * Paní Jitka Martanová * Ing. Bohumil Petrášek * a samozřejmě všem těm, kteří se akce zúčastnili.

Sál poskytli jako vždy bezplatně majitelé hotelu, Jolana a Zdeněk Kutilovi, kteří nám tentokrát poskytli bezplatně celý hotel včetně části ubytovací kapacity.

O zpestření programu se postarali svým vystoupením slečna Daniela Chvalová, která zastupovala vimperskou skupinu mažoretek Clapeto ze ZŠ TGM Vimperk a taneční skupina z Českých Budějovic v zastoupení tanečníků Pepi Schreibera, Adama Hlaváče, Kubi Schuberta, Marušky Filipové, Adélky Janušové a Niki Erhartové.

Děkujeme také Martinovi Svobodovi ze studia ThisisMartins za realizaci grafických návrhů tiskových materiálů a plakátů pro naše sdružení. Plakáty nám zdarma vytiskl Ing. Ladislav Štěrba ve své firmě S-Tisk, s.r.o. Ostatní tiskoviny nám vytiskla firma IT Profi v zastoupení Ing. Jiřího Caise.

Děkujeme také pracovníkům vimperského Městského kulturního střediska a zaměstnancům Městského úřadu Vimperk za jejich praktickou  podporu.

Za spolupráci jsme nesmírně vděčni i zástupcům médií, Mgr. Zdeňkovi a Tomášovi Přibylovým z portálu prachatickonews.cz, Vimperským novinám, MUDr. Markovi Matouškovi a jeho portálu vimperk.eu. Dále také vimperské kabelové televizi a panu Václavu Malinovi a stanici Český Rozhlas České Budějovice.

Připravované projekty

Plány OS Stanislavy Chumanové zahrnují v tomto roce několik projektů. Vimperská nemocnice nutně potřebuje nové osvětlení nad operační stůl. Bylo rozhodnuto, že se naše sdružení bude podílet na jeho zakoupení jednou třetinou z celkových nákladů. Rozpočet na osvětlení není zatím znám. Výši našeho podílu zveřejníme při nebo po realizaci jeho nákupu.

Zástupci sdružení jsou také v kontaktu s pracovníky Českého rozhlasu. Rádi bychom přivedli do Vimperka projekt „Kavárna po tmě“. Jedná se o prostor, který je zařízený a funguje jako kavárna a zároveň pomáhá vidícím lidem představit si, jak se žije lidem s částečnou nebo úplnou ztrátou zraku. Byli bychom rádi, kdyby u nás mohla podobná kavárna vzniknout a fungovat po nějakou dobu v roce 2013. Bude se jednat o kavárnu pojízdnou, zvenku bude vypadat jako autobus, ale uvnitř bude hezky vonět káva a čaj.

Dalším projektem, který plánujeme realizovat, je založení seniorského hřiště a jeho vybavení mobiliářem. V letošním roce bude naše sdružení již tradičně financovat část cen "Vodnické brusle" – závodů na kolečkových bruslích na Vodníku. Dále budeme opět předávat Cenu Stanislavy Chumanové ve výtvarné soutěži pro děti v rámci festivalu NaturVision. Přispívat budeme také na letní tábor pro děti s patologickými jevy. V září se budeme podílet na organizování „Běhu pro paraple“ ve spolupráci s Městem Vimperk a místní organizací Svazu tělesně postižených. Samozřejmě také přispějeme potřebným invalidním spoluobčanům.

Celkové náklady na plánované projekty jsou zhruba 300.000 Kč. Doufáme, že se nám podaří získat všechny prostředky na jejich úplnou realizaci. Je-li Vám činnost našeho Sdružení sympatická, prosím, přispějte na náš účet. Budeme Vám vděčni  za dary v jakékoli výši.

Náš účet má číslo 27-7823390427/0100. Děkujeme Vám.

Jako členové sdružení jsme rádi a považujeme za čest, že můžeme naplňovat odkaz Stanislavy Chumanové. Zároveň jsme nesmírně vděční, že můžeme svou prací ukázat, jak solidární jsou k sobě navzájem podnikatelé, firmy i lidé, kteří spolu ve Vimperku a jeho okolí žijí a pracují.

Za Občanské sdružení Stanislavy Chumanové Věra Vávrová st.

Další fotografie z discoplesu naleznete v rubrice FOTOALBUM na tomto webu.